Főmenü

213.745
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. október 23.
Gyöngyi
Felsőtárkányi tábor
2007.10.11.
Kommentek
Felsőtárkányi tábor

2007.06.25.- 29-ig került megrendezésre a Tegyot-Tedot természetbarát vetélkedő Felsőtárkányban. Ugyan az iskolából csak 4-en mentünk (Barna Gabriella, Kis Renáta, Kovács Kitti, Kovács Tímea), ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Kísérőtanárként velünk jött Nikolényi István tanár úr is.

Hétfő reggel indultunk el Kistelekről autóval. 3,5 óra volt az út. Utazás közben tanulmányoztuk a térképet, a jeleket és Eger történetét. Mikor odaértünk, a regisztrációnál egyből tudták, hogy mi vagyunk a kisteleki csoport. A csapatunk neve „ÖCSIPÓKOK” volt. Ezután elfoglaltuk szállásunkat. Tanár úr a földszinten, mi 4-en az emeleten, 3 összetolt ágyon aludtunk. Rögön az első nap volt az éjszakai túra ( kb. 8 km). Az jól feladta a leckét nekünk. Először azt sem tudtuk merre menjünk, de aztán rájöttünk melyik a helyes irány. 2 méter magas csalánosban, keskeny utakon, 1 zseblámpával kellett eligazodnunk a vak sötétben, de minden jó, ha a vége jó, sikeresen, egészben beértünk a célba. Voltak olyan csapatok is, akik még reggelre sem kerültek elő, vagy el sem indultak. Másnap reggeli után Egerben kellett térkép segítségével tájékozódnunk, miközben feladatokat oldottunk meg. Bementünk az egri fürdőbe, ami nagyon látványos volt, de szinte nem volt 1 méternél mélyebb medence. Szerdán következett a nappali túra ( kb. 10 km), amit szintén sikeresen teljesítettünk, bár voltak olyan nehéz pillanatok, amikor majdnem eltévedtünk. Csütörtökön szabad programként elmentünk Egerbe, ahol bevásároltunk a családnak ajándékokat. Az összes létező helyen lefényképeztük magunkat. A tábor alatt bejártuk az egész Bükköt, megtanultunk tájékozódni, térképet leolvasni. Sikeresen egyikünk szoros barátságot kötött egy kullanccsal, de azonnal orvosoltuk a problémát.

A legközelebbi ilyen rendezvény Sopronban kerül megrendezésre, ahová szintén szeretnénk elmenni, és reméljük, Ti is kedvet kaptatok hozzá!

Üdv: ÖCSIPÓKOK

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!