Főmenü

227.829
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Kollégánktól, Molnár Pétertől búcsúzunk
Kollégánktól, Molnár Pétertől búcsúzunk
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
Ugrás a menüsorra
2021. július 31.
Oszkár
Angol nyelvi tábor Tokajban
2013.09.02.
Kommentek

 

 

30 kisteleki közép- és általános iskolai tanuló Hézerné Jaksits Jozefin, Takács Gizella és Lazányi Etelka tanárnők vezetésével angol nyelvi táborban töltöttek egy hetet Tokajban.

A közel öt órás vonatozás után a tokaji állomáson a Vízisport Turistaház képviselője várta a tábor résztvevőit és elkalauzolta őket a Tisza és Bodrog találkozásánál, csodaszép természeti környezetben található szálláshelyre. A tábor résztvevői 2, 3 illetve 4 ágyas szobákban kaptak elhelyezést.   

A délelőttök angol nyelvi foglalkozásokkal teltek. Két csoportban zajlottak a kétszer kilencven perces foglalkozások, melyeket a tanárok igyekeztek érdekessé tenni kreatív és változatos feladatokkal. Ehhez a tanulók minden segédeszközt megkaptak, füzetet, tollat, szótárat stb.  A helyben elfogyasztott ebéd után délután különböző programok következtek. Így egy idegenvezetővel tett séta során a tábor résztvevői megismerkedtek Tokaj városával, annak múltjával és megnézték a Tokaj Városi Múzeumot. A vállalkozó kedvű és sportos tanulók tanári vezetéssel egy délután megmászták a Kopasz hegyet. További program volt a délutáni kenutúra hét személyes kenukban szakképzett vezetővel, mentőmellényben a Bodrogon. Ez után hajókirándulás következett Szabolcs községbe, ahol egy nemesi kúria, a IX-X. században épített földvár és a református templom megtekintése volt programon. Az utolsó délutáni program egy kirándulás volt Sárospatakra, ahol a csoport tagjai megismerkedhettek a Református Gimnázium történetével és megtekintették a Rákóczi várat. A magyarországi reneszánsz legszebb épülete ez a vár és a tanulók érdeklődve járták végig a Vörös-torony zegzugos szobáit, végül a torony tetején gyönyörködtek a csodálatos kilátásban.

Az esték vidám hangulatban teltek. Vacsora után szabad foglalkozás volt, illetve komoly asztalitenisz és csocsó  mérkőzések, és  Activity társasjáték következett. Egy este kolbászsütögetésre került a sor. Mindenki részt vett az előkészületekben; a fiúk gondoskodtak a megfelelő tűzről, a lányok pedig finom vegyes salátát készítettek. Az est vidám hangulatát csak a szúnyogok támadása zavarta meg.

A hazautazást részben örömmel, részben szomorúan élte meg mindenki. A tanulók örültek, hogy viszontláthatják családjukat, másrészt sajnálták, hogy vége az együtt töltött időnek. Az általános vélemény az volt, hogy a tábort meg kell ismételni.

Takács Gizella

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!