Főmenü

205.799
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. augusztus 11.
Zsuzsanna
Gólyahét
2011.10.14.
Kommentek

Gólyahét!

        2011. október 3-7. volt a gólyahét iskolánkban. A tizenkettedikesek biztos nagyon jól szórakoztak, kiélhették „gonoszságaikat”. Nem voltak nehezek, megerőltetőek a feladatok, de ha valaki nem teljesítette őket, akkor azt a végzősök jó szívvel jutalmazták egy kis kútfúrással vagy motorozással.

        A gólyahét első napján egy eléggé vicces feladatot kaptak a fiúk: sminkben és szoknyában kellett jönniük suliba,  a lányoknak meg bő pólóban és melegítő nadrágban. Voltak persze kivételek is, akik nem voltak hajlandóak teljesíteni a feladatokat. Őket a tizenkettedikesek megjutalmazták egyéb finomságokkal, mint például: csempe számolás, stb. Szünetekben sem hagytak bennünket békén. Akkor is ment a kilencedikesek „foglalkoztatása”. Nagyszünetben egy vicces játékot játszottunk: az A-soknál és a B-seknél is kineveztek 4-5 főt, akiknek  olyan tanárokat kellett keresni a tablókon, akik most itt az iskolában tanítanak és ide is jártak tanulni. Miközben ez a pár ember kereste a tanárokat közben a többiek, köztük én is olyat játszottunk, hogy az A-soktól és B-sektől is kihívtak 1-1 embert, akinek nyers spagetti tésztát nyomtak a szájába és az összes többi osztálytársának erre a tésztára szájjal másik tésztát kellett húzni. 

        Másnap (kedden) és harmadnap (szerdán) voltak a bemutatkozó produkciók. Kedden az A-sok mutatkoztak be nagyszünetben. Szép volt a produkciójuk, táncot mutattak be egy kis tesi órával vegyítve. Ezen a napon sem maradhattak el a különböző tréfás feladatok.

         Szerdán a B-sek bemutatkozó produkciója következett, ami szerintem teljesen jó volt! Mi nem a tánc tudásunkat mutattuk be hanem azt, hogy milyen "szépen" tudunk énekelni. Az ének előtt a gólya iskolai és tudományos meghatározásáról ejtettünk pár szót. Miközben mi énekeltünk a nagyothalló osztálytársunk elmutogatta jelnyelven is a dalt. Ez volt a mi produkciónk pikantériája.

     Csütörtökön ismét be kellett öltöznünk az alábbi ruházatba és kellékekbe: gumicsizma, esőkabát, úszószemüveg, úszósapka, úszógumi. Azért kellett beöltöznünk, mert kettesével kellett állnunk és összekötötték a lábunkat és vízzel felfújt lufikat tettek a lábunkra. A kontra B volt a felállás. Az volt a feladat, hogy a másik osztály összes lufiját kikellett durrantani. Amelyik évfolyamnak később fogyott el a lufija az nyert. Az A -sok nyertek és csoportos kútfúrás volt a jutalmuk. Elég mókás „szitu” volt. Az a nap is eltelt, igaz kicsit kényelmetlen volt a gumicsizma! :) Közben az  5 nap alatt kellett ennünk csípős aranyos duci pufit.

          Pénteken, már inkább a gólya avatásra koncentráltak a tizenkettedikesek. Amikor kicsöngettek a 3.óráról minden kilencedikesnek ki kellett vonulnia az udvarra és ott megeskettek minket, hogy a felsorolt 12 pontot, amit a 12-esek írtak mindig betartjuk. Miközben felsorolták a 12 pontot nekünk, gólyáknak féllábon kellett állni. Az eskütétel végeztével minden kilencedikest egyesével kihívtak és kaptunk egy elismerő oklevelet, amivel be tudjuk bizonyítani, hogy hivatalosan is "Gólyák" vagyunk. Mindkét osztályból 1-1 fő "Mester gólya" címet kapott, amivel  egy hatalmas piros színű csőr járt és az utolsó kútfúrás örömei. Az A-sok közül Sipka Gábor, a B-sek közül Kiss Ádám érdemelte ki ezt a címet. Nagyon féltünk a gólyahéttől, de kilehetett bírni, és senki sem halt bele.

 

Fődi Ilona

9/b

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!