Főmenü

206.124
MW
Adó 1%-nak felajánlása
Gyermekvédelmi rendszer online környezetben
Aktuális étlap
Energetikai korszerűsítés
Bemutatkozó videó
TAMOP 2.2.3
TIOP 1.1.1-07/1-2008-0226
Informatika verseny
Magyar Posta
Új OKJ
NAVA
Ökoiskola
Oktatási Hivatal
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet
Commenius program
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Rendhagyó búcsúztató az ÁFG-ben
Tablók 2020
Tablók 2020
Szalagtűző 2020
Szalagtűző 2020
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Adventi gyertyagyújtás 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
Mikulás járt nálunk 2019`
XIV. Árpád Informatika Verseny
XIV. Árpád Informatika Verseny
Angol nyelvi verseny 2019`
Angol nyelvi verseny 2019`
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
`Törd a fejed` matematika vetélkedő
2019. október 23-i ünnepi müsor
2019. október 23-i ünnepi müsor
Pályaválasztási börze 2019´
Pályaválasztási börze 2019´
Ugrás a menüsorra
2020. szeptember 20.
Friderika
Comenius-találkozó Kisteleken
2009.12.18.
Kommentek
Comenius-találkozó KistelekenHosszas várakozás és előkészületek után 2009. december 6. és 11. között végre sor került a Volksproduktion, Volkshandwerke- gestern und heute elnevezésű Comenius-projekt kisteleki találkozójára. Nagyon régóta készültünk erre az eseményre, hiszen négy ország képviselői előtt kellett helyt állnunk, bemutatnunk iskolánkat, Kisteleket, Magyarországot. Minden projekttalálkozó két meghatározott téma köré szerveződik, nekünk a világörökség és a nemzeti konyhák bemutatása jutott. Ennek tudatában sokszínű, érdekes hetet igyekeztünk összeállítani vendégeink számára.
A program a gimnáziumban kezdődött, ahol egy játékos teszt segítségével megismerkedhettek egymással a diákok, majd a prezentációk bemutatására került sor, ahol diákjaink nagyon ügyesen szerepeltek. Délután a művészeti iskola kiállítását tekinthettük meg, ezután a zenészek következtek. A gitárosok előadása után Greksa Tibor vezetésével az ütősök bemutatója nyűgözte le a vendégeket. Szombathelyi Árpád bemutatta rendkívül érdekes gyűjteményét a környék régészeti leleteiből, majd karácsonyi díszeket és agyagedényeket készíthettünk. Este egy kis bowlinggal kapcsolódhatott ki mindenki az eseménydús nap után.
Comenius-találkozó KistelekenA keddi nap Szeged felfedezésével telt. Felmentünk a Szent István téri víztoronyba, a Pick Múzeumban megismerkedhettünk a Pick szalámi és a szegedi paprika előállításával, majd a Móra Ferenc Múzeum kiállításait tekintettük meg. Rövid ebédszünet után a szegedi papucs készítőivel találkozhattunk, majd a szegedi karácsonyi vásár zárta a napot. Bár az időjárás nem volt éppen kegyes hozzánk, élményekkel teli napot töltöttünk Szegeden.
Másnap hajnalban Budapest felé vettük az irányt, ahol a Budavári Labirintus, a Parlament, a Hősök tere és a Vörösmarty téri adventi vásár szerepelt a programban. Vendégeink egyik ámulatból a másikba estek, nagy hatással volt rájuk a magyar főváros szépsége.
A találkozó utolsó napját szintén a gimnáziumban töltöttük. Délelőtt diákjaink segítségével kézműves foglalkozást tartottunk, ahol különböző karácsonyi ajándékokat, díszeket készítettünk, majd az iskola diákjainak bemutatója következett. A vonósok műsora után táncos produkciókra került sor, láthattunk hastáncot, hip-hopot és néptáncot is, ez utóbbit a baksi általános iskola néptánccsoportjának előadásában. Délután a külföldi vendégek is részt vettek gimnáziumunk hagyományos karácsonyi vetélkedőjén, ami rendkívül jó hangulatban zajlott.
Comenius-találkozó KistelekenA találkozó zárásaként az ópusztaszeri Kemencés Csárdában láttuk vendégül barátainkat egy zenés vacsorán, ahol ismét ízelítőt kaphattak a magyar konyha specialitásaiból.
Kivétel nélkül úgy indultak útnak vendégeink, hogy a projekt eddigi legszínvonalasabb, legjobban szervezett találkozóján vehettek részt, élményekkel, tapasztalatokkal teli térnek haza, szép emlékeket visznek magukkal Magyarországról. Ismét bebizonyosodott az is, hogy egy közös nyelv, a projekt esetében a német valóban híd lehet a legkülönfélébb nemzetek képviselői között, hiszen a diákok a hét folyamán nagyon jó viszonyba kerültek egymással, nagyon élvezték a közös programokat, barátságok szövődtek.
Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki szervezőként vagy résztvevőként segített abban, hogy ez a találkozó létrejöhessen. Köszönjük a gimnázium 10. és 11. osztályos német nyelvet tanuló diákjainak, a művészeti iskolának, a táncosoknak és a zenészeknek ezt a tartalmas hetet.
Szolarov Annamária
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az afg.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák!